Fetel pobesneo: "Pirelijevo objašnjenje je neprihvatljivo!"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 22.08.2015.


Fetel pobesneo: "Pirelijevo objašnjenje je neprihvatljivo!"

©FerrariF1

Sebastijan Fetel je oštro kritikovao dobaljača pneumatika Pireli i izjavio kako su performanse neprihvatljive, dok je za objašnjenje koje su nakon incidenta dali rekao da je s**nje.

Fetel se uspešno branio od naleta brzog Romana Grožana, na trećoj poziciji, kada je njegova zadnja desna guma eksplodirala na početku Kemel pravca u bastavku Ou-Ruža. Ferari je pokušao da izvede optimističnu strategiju sa jednim zaustavljanjem kako bi stigli do podijuma.

Sve analize i posmatranja su sugerisali da je sve u redu sa srednje tvrdim gumama, koje je Fetel stavio u 12. krugu trke, tako da nije imao problema da održi visok tempo.

Podsetimo se da je se ista stvar desila Niku Rozbergu pre 3 dana, na drugom slobodnom treningu i to isto zadnja desna i to na sličnom mestu kao danas.

Na pitanje portala ESPN da li su bili previše pohlepni jer su očekivali da gume toliko traju, Fetel je odgovorio: "Ne. Koliko krugova mi je falilo? Ne puno. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju, kraj. Da je guma eksplodirala 200 metara ranije, sada ne bih ovde stajao, to je 300 km/h u Ou-Ružu, stvarno ne znam šta još treba da se dogodi."

Fetel je izrazio svoju zabrinutost oko guma FIA-inom trkačkom direktoru na sastanku vozača u petak i smatra da ga nisu shvatili ozbiljno kao što bi trebalo.

"Reći ću vam šta mi stvarno smeta. Jedna stvar je rezultat, ovo je trka i zaslužili smo podijum, međutim to nije najvažnije. Da se ovo desilo ranije, ne znam šta bi bilo. Ovo je tema koja stalno lebdi u vazduhu i niko je konkretno ne dotiče, to je neprihvatljivo."

Na pitanje reportera da li su ljudi iz Pirelija prihvatili njegovu zabrinutost, Fetel je odgovorio: "Možda i jesu, ali gde je poenta, kakav je bio odgovor? Isto kao i svaki put, 'Da tamo je bila krhotina, probušena je guma, vozač je otišao preširoko...' - to je s**nje! Ako nam Niko kaže da nije otišao preširoko ili van staze, onda je to tako zašto bi nas lagao? Isto je i sa mnom, nisam otišao van staze, eno vam snimak, crno na belo, guma je naprosto eksplodirala i kao što sam rekao, da se desilo ranije..."

Fetel smatra da je potrebna ozbiljna diskusija pre sledeće trke u Monci. Nakon trke je bio toliko potrešen da je zaboravio da ode na merenje nakon molbe tehničkog delegata. Sudije istražuju prekršaj Člana 36.1b.

U nastavku možete videti intervju koji je Fetel dao neposredno nakon odustajanja. F1 Srbija nije vlasnik video klipa