Teška trka za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.08.2015.


Teška trka za Meklaren

©McLarenF1

Nova verzija Hondinog agregata koja je od Belgije donela oko 15KS snage, nije mogla da nadoknadi isuviše veliku dosadašnju razliku u performansama. Oba Meklarena stigla do cilja sa krugom zaostatka.

Slabašni agregat Honde dobio je poboljšanja koja su donela skoro neprimetan pomak u performansama. Baton i Alonso tek su u poslednjih nekoliko krugova, kada je rezervoar skoro prazan uspevali da održe kakav-takav priključak za rivalima. Do tada imali su dosta muke i malo izgleda da ugroze svoje protivnike.

"Teška trka i bolan vikend. Jednostavno nismo bili konkurentni. Jedina zabava bila je na startu kada sam sa 20-og mesta došao do 14-og do kraja prvog kruga. Bio je to dobar osećaj. Nakon toga, naše generalne performanse nisu bile dovoljne, ali smo bar uspeli da stignemo do cilja pa se nadam da ćemo izvući dosta podataka za sledeću trku. Takvo je trenutno stanje stvari. Monca će takođe biti teška za nas ali sam siguran da ćemo imati boljih trka", rekao je trinaestoplasirani Alonso.

Baton je na početku trke imao dosta tehničkih poteškoća. Ipak, uspeo je da se domogne cilja.

"Još od početnih krugova imao sam probleme sa ERS-om. Uključivao se na pojedinim mestima ali nikako nisam uspevao da ga upotrebim na pravi način, onako kako bi trebalo. Prekid bi nastao odmah iza Raidilona, na primer, i onda sam morao da se oslonim samo na ICE (turbo agrgat). To je baš dosta snage koju sam gubio, vozeći tako kroz ceo Kamel pravac i pravac prema Blanšimonu, bez ikakvih dodatnih agregata ne možete dosta uraditi u takvoj situaciji", rekao je Baton koji je kroz cilj prošao kao 14-i.

Meklaren je ostvario i neslavan rekord u Belgiji. Naime, zbog brojnih kazni koje su akumulirali zbog promena agregata dobili su kazne od 105 mesta unazad (Alonso 55, Baton 50). Tim očekuje još jedna teška trka u Monci, koja kao i Spa Frankošamp obiluje dugim pravcima gde se traži snaga motora, a Hondin agregat to još uvek nije.