Mercedes nastavio dominaciju u Belgiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.08.2015.


Mercedes nastavio dominaciju u Belgiji

©MercedesAMGF1

Rozberg je priznao da ga je još jedan spor start, treći po redu, koštao borbe za pobedu. Nemac je nakon starta pao sa druge na petu poziciju. Do kraja trke uspeo je da povrati poziciju sa kvalifikacija ali ne i da ugrozi Hamiltona. Po njegovom mišljenju i dodatni formacijski krug koštao ga je lošeg starta.

"Odradili smo još jedan formacijski krug, stvari su se promenile, a ja sam bio nespreman. Posao mi je da odradim promene ali ih nisam odradio. Imao sam loš start, bilo je veoma frustrirajuće. Dao sam sve od sebe, bili smo na ivici tokom čitave trke, jurio sam Luisa, približavao mu se, a potom je on domicao. Vozio sam kvalifikacione krugove veći deo trke ali je on odradio bolji posao", rekao je Rozberg.

Hamilton je na drugoj strani imao solidan start i uvek odgovor za sve veći pritisak od strane klupskog kolege tokom trke. Na kraju trke kroz cilj je prošao sa 2 sekunde prednosti.

"Neverovatan vikend za mene. veliki posao celog tima pretočen je u fantastičan auto koji sam imao danas."

Hamilton je naglasio da je kontrola potrošnje guma ključ uspeha, kao i da je prilično usporio nakon pucanja Fetelovog pneumatka.

"Dosta toga je zavisilo od guma. Nisam forsirao u prvih nekoliko krugova. Nakon tri četiri kruga pojačao sam tempo koji je bio odličan kao i balans koji se takođe popravljao kroz trku. Nisam morao mnogo da forsiram. Iamo sam solidnu prednost koju sam održavao. Nije važno jeste li pobedili sa deset ili dve sekunde prednosti. Na kraju trke video sam pucanje Fetelovg pneumatika i prilično usporio", rekao je Hamilton.

Britanac je vodeći u šampionatu i trenutno ima 227 bodova, dok je njegov klupski kolega Rozberg osvojio 199.