Kimi u Ferariju i naredne godine !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.08.2015.


Kimi u Ferariju i naredne godine !

©FerrariF1

Finac, koji je osvojio šampionsku titulu sa italijanskim timom 2007, ostaće timski kolega četvorostrukom prvaku sveta, Sebastianu Fetelu, drugu godinu zaredom. On se posle pauze i angažmana u Lotusu ponovo pridružio Ferariju prošle sezone kada je vozio sa Fernandom Alonsom.

Iako je nekoliko vozača spominjano kao aktivni konkurenti za drugo Ferarijevo sedište, Vilijamsov Valteri Botas pre svih, ta čast je ipak ostala u rukama iskusnijeg Finca.

"Šta da kažem? Ostati u Ferariju još jednu godinu, za mene znači da ću nastaviti da proživljavam svoj san. Skuderia je moja porodica, kao što je uvek bila i to je mesto gde želim da završim karijeru."

"Posvećeniji sam nego ikada ranije i iskreno bih se zahvalio ljudima koji su mi pružili ovu šansu. Takođe, ogromno hvala za sve moje fanove, koji mi pružaju neizmernu podršku", prenosi Motorsport.

Šef Ferarija, Mauricio Arivabene, veruje da će produžetak Kimijevog ugovora na sledeću sezonu doneti veću stabilnost timu.

"Mi smo se time i vodili, pogotovo ako uzmemo u obzir prijateljstvo između Kimija i Seba. Sa naše strane, ovo je pokazatelj da imamo poverenje u njega i verujemo da će to biti dobro nagrađeno."

Raikonen je trenutno peti u generalnom plasmanu, 84 poena iza Fetela. Poslednju pobedu je ostvario na otvaranju sezone 2013 sa Lotusom, dok je u Ferariju još uvek bez pobede nakon prelaska na turbo eru.