Alonso: Napredak će biti skriven


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.08.2015.


Alonso: Napredak će biti skriven

©McLarenF1

Honda će dostaviti unapređeni agregat za trku u Belgiji, uz najavu daljeg razvoja, dok Meklaren sprema novi aero paket. Ipak, zbog prirode staza Spa i Monca, Alonso ne očekuje pomake sve do trke u Singapuru.

"Spa će zbog svoje konfiguracije, na kojoj je potrebna snaga motora, sila prijanjanja i više od pola kruga pod punim gasom biti veoma nezgodna za nas. Ipak, iz perspektive vozača to je spektakularna trka koju fanovi čine posebnom".

"Narednih nakoliko trka bitne su za nas, moramo nastaviti započeti napredak. Uz promene na šasiji i agregatu, tražićemo još napretka u korelaciji između simulatora i performasi na stazi. To se neće verovatno videti u Belgiji i Italiji, ali ćemo nastaviti razvoj na svakoj trci", rekao je Alonso.

Klupski kolega Dženson Baton, koji je pobedio na Spa Frankošampu 2012-e, slaže se sa Alonsom.

"Radujem se povratku u bolid kako bi video kako stojimo u odnosu na rivale. Ne možemo očekivati veliki napredak performansi, naročito na ovim stazama (Spa i Monca), jer ne odgovara karakteristikama našeg bolida. Ipak, osećam se sveže, pozitivno i spremno da nastavim putem dosadašnjeg napretka", rekao je Baton.