Vulf smatra da je "udarac" Ferarija dobar za Mercedes


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 11.08.2015.


Vulf smatra da je "udarac" Ferarija dobar za Mercedes

©MercedesAMGF1

Posle dominantnog starta Mercedesa u Australiji, Sebastian Fetel je okrenuo stvari u Ferarijevu korist pobedivši u Maleziji, a zabeležio je još jednu pobedu na VN Mađarske.

Toto Vulf je priznao da je Ferarijeva forma sprečila njegov tim da se opusti i pomisli da je šampionat osvojen.

"Malezija je svakako bila poziv da se probudimo", rekao je Vulf, dodavši: "Posle Melburna osetili smo da imamo situaciju pod kontrolom. Iz ove prespektive možda je ponekad mali šamar dobar za organizaciju. Postavili smo nove, agresivnije ciljeve u pogledu razvoja, vremena krugova i očekivanja, jer znamo da je pretnja realna."

Ferarijev uspeh u Mađarskoj je ostavio utisak da su neke promene u šampionatu moguće, naročito što se očekuje da italijanski tim tokom letnje pauze uradi dosta na poboljšanju motora. Vulf je svestan toga da su se i ranije dešavale promene u drugom delu sezone, tako da ne poriče da Mercedesu predstoji još borbe.

"Još nismo osvojili šampionat. Tek je sredina sezone, a u F1 istoriji se mnogo puta dešavalo da se timovi nađu u nevolji tek u drugoj polovini sezone, a da se drugi poboljšaju. Leto je i preostalo je devet trka. Tek na kraju sezone mogu da odgovorim na pitanje o tome da li je bilo teško ili lako. Za sada, nastavljamo da radimo na razvoju. Radimo efektno i nemamo razloga da strahujemo da smo manje dobri u tome nego prošle godine."

Na pitanje da li bi se Ferari mogao vratiti posle letnje pauze u još boljoj formi, Vulf je rekao: "Da, ali osvajanje šampionata po drugi put je jako važno za nas i nastavićemo neumorno da radimo na razvoju bolida koji trenutno imamo. Ne treba zaboraviti da ćemo od toga imati koristi takođe i za sledeću godinu jer se pravila neće menjati."

Tekst poslala Milena Nikolić