Gutierez o Zauberu: "Pogrešno mesto u pogrešno vreme"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.08.2015.


Gutierez o Zauberu: "Pogrešno mesto u pogrešno vreme"

©SauberF1

Dvadesettrogodišnji Meksikanac, koji je sezone 2013. i 2014. proveo u švajcarskom timu sa kojim je osvojio poene samo jednom – 2013. na VN Japana, opisuje ove dve godine kao najteže u njegovoj karijeri.

"Kada dođete u F1 morate da dokažete da imate talenat. Ali nije bilo lako nositi se sa svime što se dešavalo u ovom sportu i u timu. Prve moje sezone u F1 bio sam u mogućnosti da budem konkurentan ponekad i to je bilo dobro za tim. Druge godine, sa promenom pravila, sve je postalo frustrirajuće. Bolid jednostavno nije bio dobar", rekao je Gutjerez.

2014. je bila prva godina u istoriji Zaubera da tim nije osvojio niti jedan poen. Ni Esteban Gutierez ni njegov tadašnji timski kolega, Adrian Zutil, nisu se našli među prvih deset na kraju trke čitave sezone.

"Bilo je dosta ljudi iz Ferarija u timu, oni su znali šta mogu da uradim i to mi je dalo priliku da dobijem stalni angažman u Zauberu. Sa strane gledano, to je na mnogo načina bilo pogrešno, ali bilo je i dosta pozitivnih stvari. Na žalost, nisam bio u mogućnosti da napredujem – verovatno sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", izjavio je Meksikanac.

O Ferarijevoj trenutnoj vozačkoj postavi Gutjerez je izneo pozitivan stav rekavši da su Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen različiti po karakteru ali obojica jako dobri.

"Obojica su veoma konkurentni i rade vrlo dobro zajedno. Jako sam im zahvalan što su obojica prema meni bili otvoreni, vrlo lepo", rekao je.

Tekst poslala Milena Nikolić