Horner zadovoljan Kvjatovim napretkom


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 04.08.2015.


Horner zadovoljan Kvjatovim napretkom

©RedBullF1

Danil Kvjat, koji je svoju prvu sezonu u F1 proveo u timu Toro Roso, nije imao baš dobar početak u Red Bulu, gde je prešao ove godine. Međutim, izgleda da se vratio u formu. Popevši se na podijum na Hungaroringu postigao je da zaostatak za timskim kolegom Danijelom Rikardom bude samo šest poena.

Kristijan Horner kaže da Kvjatov zaostatak na početku sezone i nije bio sasvim njegova krivica jer je propustio prvu trku a zatim imao i problema sa pouzdanošću bolida, dodavši da je to moglo da ga demotiviše mnogo više nego što jeste i da mu treba odati priznanje što se ipak odupreo tome i nastavio dalje.

"Sve više i više napreduje od Monaka pa nadalje i zaslužio je svoj prvi podijum. Mislim da će mu to doneti dosta samopouzdanja", rekao je Horner.

Kvjat je u 2015. završio ispred timskog kolege na pet od devet trka u kojima su se obojica nadmetali iako je Rikjardo nešto bolji u kvalifikacijama.

Rikjardo je takođe dobio pohvale od šefa tima koji je rekao da bi Australijancu dao najvišu ocenu za performanse u prvoj polovini sezone.

Rikardo je bio jedan stepenik ispod Kvjata na podijumu u Mađarskoj, ali se nadmetao za pobedu pre nego što je pred kraj trke došlo do kontakta sa Nikom Rozbergom.

"On je na najvišem nivou u onome što radi a neka od njegovih preticanja na Hungaroringu spadaju među najbolje koje smo do sada videli od njega", rekao je Horner za Rikarda.

Tekst poslala Milena Nikolić