Has ne zna da li će moći da dovede Hulkenberga u tim


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.08.2015.


Has ne zna da li će moći da dovede Hulkenberga u tim

©

Džinu Hasu, koji će sledeće godine u partnerstvu sa Ferarijem ući u F1, Niko Hulkenberg je na vrhu liste želja što se tiče vozača. Rekao je da traži vozača koji je trenutno u Formuli 1 da vodi njegov tim.

„Iskreno, ne znam da li je Niko Hulkenberg dostupan ili ne. Radi prilično dobar posao u Fors Indiji. Čini se da postoji dosta interesovanja za njega. Da li uopšte imamo priliku za saradnju sa njim ili ne – zaista ne znam. Ne znam šta on želi i kakva su mu očekivanja. Vozači uvek dosta oklevaju kada je u pitanju prelazak u novi tim. I dalje tražimo vozača koji je trenutno u Formuli 1, ali sve će zavisiti od toga ko će gde biti sledeće godine. Trebalo bi da tokom avgusta stvari postanu jasnije.“

Postoje naznake da bi pobednik 24 sata Le Mana, Niko Hulkenberg, mogao biti taj koji će zameniti Kimija Raikonena u Ferariju, a ne Valteri Botas, ali ni o njemu ni o Botasu u Ferariju ne postoje zvanične izjave.

Sem Hulkenberga u opticaju su još i Žan Erik Vernje i Esteban Gutjerez, ali za sada nikakvih konkretnih poteza nema. Has je izjavio da želi da sačeka pre nego što povuče prave poteze. Govorio je i o ogromnim naporima koji se ulažu u formiranje nove ekipe.

 „Dosta planiramo, radimo na fabrici, nabavljamo opremu. To oduzima mnogo više vremena nego što smo očekivali. Potrebno je tri do šest meseci samo da nam se isporuči nešto što smo naručili, ali tako je kako je“, rekao je Has dodavši: „Nije da imamo mnogo vremena, ali ako bismo imali još manje zaista ne znam kako bismo sve uradili.“

Tekst poslala Milena Nikolić