Alonso i Ron Denis frustrirani zbog zabrane testiranja


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.08.2015.


Alonso i Ron Denis frustrirani zbog zabrane testiranja

©McLarenF1

Tim iz Vokinga imao je turobnu prvu polovinu sezone u svom novom partnerstvu sa Hondom. U takmičenju konstruktora iza njih je samo tim Manor.

Fernando Alonso se nije mnogo trudio da sakrije svoje nezadovoljstvo nakon kvalifikacije za VN Mađarske kada mu se ugasio motor na bolidu, čak je priznao da je u iskušenju da se takmiči u drugim kategorijama.

Ron Denis smatra da je glavna briga Fernanda Alonsa nemogućnost Meklarena da vrši testiranja tokom sezone i reši probleme, tvrdeći da zabrana koja ima nameru da smanji troškove jeste zapravo „lažna ekonomija“, barem za veće timove.

„Mislim da Fernando deli moje frustracije – a to je nemogućnost testiranja u situaciji kada niste konkurentni. Vrlo je teško unaprediti performanse motora i bolida bez tih testiranja. I to zapravo ne štedi novac jer moramo da radimo na razvoju bolida bez provere da li to funkcioniše. Ne uspemo da uradimo uvek kako treba, a kada ne radimo kako treba – gubimo novac. Dakle, to je lažna ekonomija. To više otežava situaciju većim timovima nego što štedi novac, ne štedi novac nikome sem manjim timovima. Ovo nije ono što bi Formula 1 trebalo da bude. U Formuli 1 se sve vrti oko konkurentnosti a ne hendikepa, a definitivno najveći hendikep je zabrana testiranja“, rekao je Denis.

Tekst poslala Milena Nikolić