Fetel: "Neka borba počne! Ferari ne odustaje"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.07.2015.


Fetel: "Neka borba počne! Ferari ne odustaje"

©FerrariF1

Nemac je na poslednjoj trci za VN Mađarske upisao drugu pobedu u ovoj sezoni, ukupno 41. u svojoj karijeri, što ga je stavilo vrlo blizu vodećem dvojcu iz Mercedesa. Letnju pauzu dočekuje sa 42 poena minusa u odnosu na vodećeg Hamiltona, što je jedno prvo i jedno drugo mesto, a svega 21 poen iza Nika Rozberga.

Nakon sugestije da imaju šanse nakon nastavka sezone i Belgije kroz nekoliko nedelja, dodao je da su ih uvek i imali.

"Znamo da treba ostati realan, još uvek ima dosta posla da se uradi kako bismo ih dostigli. Nikad se ne zna. Siguran sam da ćemo uraditi apsolutno sve kako bi ostvarili nemoguće. Najbolji način da se to desi je da ostaneš miran, daš sve od sebe i vidiš gde će put da te odvede."

"Ova pauza će svima dobro doći, pogotovo momcima iz tima, kako bismo se odmorili i pripremili da snažni restart."

Što se Fetela tiče, prvih 10 trka u njegovoj Ferari karijeri, uključujući 2 pobede i još 5 podijuma, su učinili prvu polovinu sezone - fenomenalnom. Vidimo potpuni kontrast u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj su Kimi i njegov bivši kolega Alonso, uspeli da osvoje svega 2 podijuma, oba osvojena od strane Španca.

"Ako pogledate gde smo bili prošle godine, u smislu performansi i timskog morala, sve je neuporedivo bolje", dodao je Fetel.

"Unutar tima svi smo srećni sa do sada postignutim. Pogledajte samo Kimija, on je za razliku od mene vozio za Ferari i prošle godine, a sada je mnogo srećniji. Od svih timova, mislim da je Ferari napravio najveći napredak."

Trenutno stanje na tabeli:

01. Luis Hamilton    202
02. Niko Rozberg     181
03. Sebastian Fetel  160
04. Valteri Botas      77
05. Kimi Raikonen    76