Botasu smetaju glasine o prelasku u Ferari


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.07.2015.


Botasu smetaju glasine o prelasku u Ferari

©WilliamsF1

O dvadesetpetogodišnjem Botasu se spekuliše da bi mogao da zameni Kimija Raikonena u Ferariju naredne godine. Međutim Botas, kome je ovo treća sezona u Vilijamsu, kaže da misli samo o tome da pomogne svom sadašnjem timu da dođe do pobede.

"Kad se nađete u bolidu ne razmišljate ni o kakvim spekulacijama. Nemate na umu ništa sem vožnje, ali van staze je, naravno, uznemirujuće kada kruže glasine naokolo."

Mercedes se pokazao kao dominantan u prvoj polovini sezone. Aktuelni šampion Luis Hamilton pobedio je na pet od deset trka do sada, a njegov timski kolega Niko Rozberg na tri. Međutim, Sebastijan Fetel sa Ferarijem ostvario je u Mađarskoj drugu pobedu ove sezone, dajući Botasu nadu da Mercedes može biti ugrožen.

"Mercedes je trenutno zaista jak, ali Ferari je pokazao u Budimpešti da je moguće pobediti ih. Nikad ne reci nikad, mi još uvek težimo pobedi. Imaju jako brz auto ali sve je moguće u motosportu. Potrebno je da verujemo i iskoristimo svaku priliku za pobedu - ona bi mogla biti ostvarena ove sezone", rekao je Botas.

Tekst poslala Milena Nikolić