Zauber vrlo skroman, osvojen "samo" jedan poen


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.07.2015.


Zauber vrlo skroman, osvojen "samo" jedan poen

©SauberF1

U uzbudljivoj trci za VN Mađarske, vozači Zaubera završili su na desetom (Erikson) i jedanaestom (Nasr) mestu. S'obzirom na startne pozicije, sedamnaesta (Erikson) i osamnaesta (Nasr), oba vozača i tim iskoristili su svaku priliku za napredovanje i pokazali besprekorne performanse. Na kraju, Markus Erikson završio je trku za VN Mađarske među prvih deset osvojivši jedan poen.

Markus Erikson startovao je na mekim gumama promenivši ih posle šesnaest krugova, posle trideset tri kruga prešao na medijum, a posle četrdeset jednog opet na meke, što je on protumačio kao dobru strategiju tima.

"Lepo je da smo osvojili barem jedan poen na stazi koja ne odgovara najbolje našem bolidu. Start trke nije bio idealan, izgubio sam jednu poziciju ali posle toga je bilo bolje. Što se tiče strategije, tim je donosio odluke o odlasku u boks u pravo vreme i mislim da smo uradili dobar posao. Zadovoljan sam što sam osvojio za tim barem jedan poen pre letnje pauze", izjavio je Šveđanin.

Felipe Nasr startovao je na mekim gumama zamenivši ih posle četrnaest krugova, a posle trideset dva kruga odlučeno je da pređe na medijum, a onda posle četrdeset dva ponovo na meke.

"Jedanaesto mesto je bolji rezultat nego što smo očekivali s obzirom na startnu poziciju. Tim je uradio dobar posao što se tiče strategije. Međutim, kada sam se našao zaglavljen u gužvi tempo mi je bio ugrožen. Markus je uradio dobar posao osvojivši jedan poen za tim a i ja sam takođe bio blizu završetka među prvih deset. Sve u svemu, uradili smo danas sve što smo mogli. Sada ćemo se usredsrediti na trku u Belgiji", rekao je Nasr.

Moniša Kaltenborn, šefica tima, je povodom trke za VN Mađarske izjavila da je bilo važno ostati smiren i fokusiran. Zadovoljna je osvojenim bodom, pogotovo što su vozači startovali sa loših pozicija

"Drago nam je da je trka na ovoj stazi koja za nas predstavlja veliki izazov – iza nas. Posle letnje pauze dolaze staze koje više odgovaraju našim bolidima. Uz to, na te staze ćemo ići sa promenama na motoru i šasiji. Podaci koje sada imamo u vezi sa tim promenama nas čine optimističnima i daju potencijal da poboljšamo poziciju u Svetskom šampionatu konstruktora".

Tekst poslala Milena Nikolić