Od sjajnog starta i potencijalnih bodova do košmara


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.07.2015.


Od sjajnog starta i potencijalnih bodova do košmara

©ForceIndiaF1

Problemi su se javili već u petak, kada je na drugom nezvaničnom treningu došlo do velikog incidenta u kome se usled vibracija na bolidu, bolid Serhija Pereza potpuno okrenuo pri cemu je kompletna mašina uništena.

Niku je u kvalifikacijama zamalo izmakao Q3 i završio je na 11 mestu dok je Serhio bio 14. Trka je počela odlično i Niko je sa 11 pozicije stigao čak do 5 i vozio je sjajno. Njegov timski kolega je usled incidenta sa Maldonadom izgubio tempo, a u drugom delu trke se povukao u garažu. 

Najdramatičniji trenutak za celu trku i sve vozače je bio trenutak kada se u 43. krugu otkinulo prednje krilo na bolidu Hulkenberga, podletelo pod auto i zablokiralo kočnice, usled čega je Nemac uleteo u zid. Tada je na snagu stupio prvo virtuelni sigurnosni auto a zatim je i izašao na stazu.

"Šteta je što smo izgubili priliku da zabeležimo dobar rezultat. Nisam imao puno upozorenja da će se ovo desiti, ali neposredno pre loma bolid je malo zavibrirao. Sam čin udesa nije bio tako jak jer je na tom mestu staza bila dobro obezbeđena. Sve do udesa trka je bila dobra za mene. Imao sam dobar start i trkao sam se protiv Red Bulova, što znači da smo napravili korak napred sa našim bolidom B specifikacije. Sada moramo odraditi analizu kako bi utvrdili zašto je došlo do ovog loma", izjavio je Hulkenberg.


Tekst poslao Luka Dragić