Fetel: "Izjednačiti se sa Senom je nešto neverovatno"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.07.2015.


Fetel: "Izjednačiti se sa Senom je nešto neverovatno"

©FerrariF1

Nemac je munjevito preskočio oba Mercedesova vozača na samom startu i netaknut je prošao kroz haos i dramu koja se odvijala iza njega. Ovo je njegova druga pobeda za tim iz Maranela, prva od Malezije, što ga na večnoj listi vozača po broju pobeda, stavlja iza Prosta (51 pobeda) i Mihaela Šumahera (91), rame uz rame sa velikim Senom. Do ovog broja pobeda je stigao sa 9 trka manje u odnosu na Brazilca.

Pored svega ovoga, Fetel kaže da ovaj uspeh ne može da se poredi sa emocijama koje je u tom trenutku osećao prema Žilu Bjankiju.

"Dostizanje Sene je nešto veličanstveno, ne znam kako da opišem rečima", rekao je Fetel. "Ipak smatram da današnji dan pripada Žilu i njegovoj porodici, to je veće i važnije od svega ostalog."

"Svakako da je za nas, tim a i za mene, današnji dan prošao fantastično. Imao sam odličan start ali je na kraju bilo malo čupavo zbog sigurnosnog vozila, izgubio sam više od 30 sekundi prednosti i bilo je potrebno opet da guram jako."

"Žao mi je što je Kimi tako prošao, bio je siguran na drugom mestu. Šteta je što se kvar baš sada desio. Ako uzmemo u obzir ceo vikend, uspone i padove, kako emocionalno tako i performanse, teško da se može nadmašiti."

"Cela nedelja je bila teška, pogotovo utorak (Bjankijeva sahrana) i onda ovo. Bilo je veoma emocionalno i teško vratiti se u ritam, ali odjednom se nađeš u automobilu sa spuštenim vizirom, nemaš izbora a ima toliko stvari o kojima moraš da misliš. Mislim da radimo ono što volimo i što moramo da radimo."

Fetel smatra da današnja trka, kako se ceo karavan takmičio nakon Bjankijeve smrti, dokazuje koliko ljubav i volju vozači imaju za ovaj sport.

"Nestvarno je, bez imalo sumnje. Vidite, na kraju svega postoji zajednička veza svih nas, a to je ono što volimo. Svi smo različiti ljudi, različite osobe, ali svi delimo istu ljubav kao vozači. I mislim da je ta ljubav ka trkanju veća od svega ostalog", završio je emotivni Fetel.