Leteći Fetel za pobedu posvećenu Bjankiju


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.07.2015.


Leteći Fetel za pobedu posvećenu Bjankiju

©FerrariF1

Jubilarna 30. trka za VN Mađarske nije obećavala mnogo. Od petka smo gledali konstantnu dominaciju Mercedesovih vozača. Poučeni iskustvom za ovu stazu, svi su očekivali da startna mesta budu 70% posla. Međutim, na kraju je ispalo da je ovo bila jedna od uzbudljivijih trka u kalendaru, a definitivno jedna od najboljih u istoriji ove staze. 

Sam početak je bio odložen, jer se Masa loše postavio nakon kruga za zagrevanje, pa je vožen još jedan, dok je Brazilac za taj postupak odmah bio kažnjen.

Kada su se svetla ugasila, Fetel je jednostavno poleteo i do prve krivine već je preuzeo vođstvo, uz kratkotrajnu vožnju točak uz točak sa Hamiltonom, ali bez ikakvog incidenta. Ovde bih ponovio da takve okršaje bez kontakta mogu da imaju samo velikani ovog sporta.

Odmah za njim je išao i Kimi, koji se nakon prvih par krivina stabilizovao na poziciji dva. Ferariji su postavili tempo koga nisu mogli da prate ni jedan od Mercedesa te je razlika konstantno rasla. 

Na samom startu smo videli i timski okršaj kod Mercedesa. Rozberg je zauzeo unutrašnju stranu krivine i obilazio je Hamiltona. Prilikom izlaska Hamilton je otišao preširoko i izleteo na šljunak, što je rezultovalo njegovim vraćanjem na desetoj poziciji i gomilom kamenčića na stazi. Hamilton se za ovaj postupak požalio svom timu i rekao kako ga je Rozberg izgurao, međutim nisu preduzete nikakve akcije.

Nastavak trke je bio jednako dramatičan svima osim vodećima iz Ferarija. Hamilton je vratio tempo i krenuo da se probija ka višim pozicijama a krenule su i nove kazne. Prvo je Grožan sankcionisan jer je obišao Masu u boksu (nebezbedno puštanje), a zatim i Maldonado zbog kontakta sa Perezom.

U 43. krugu, pri maksimalnoj brzini na kraju startno-ciljnog pravca, prednje krilo na Hulkenbergovom automobilu je otpalo i prouzrokovalo blokadu kočnica. Mladi Nemac je punom brzinom uleteo u gume na kraju pravca ali je izašao nepovređen.

Na snazi je prvo bio virtuelni sigurnosni automobil. Dok su auto uklanjali sa staze, većina vozača je ovo iskoristila za promenu pneumatika. Međutim, "pravi" sigurnosni automobil je pušten, jer je na pravcu bio veliki broj krhotina. Tu smo videli i vožnju karavana kroz boks, kao i kazne za Verstapena i Maldonada zbog ubrzavanja, odnosno obilaženja dok je na snazi bio sigurnosni automobil.

Vrlo zanimljiva činjenica je i da je Pastor Maldonado kažnjen za brzu vožnju kroz boks dok je odrađivao prethodno izrečenu kaznu za brzu vožnju kroz boks!

Restart trke je doneo nova uzbuđenja. Hamilton je snažno sa strane udario Rikjarda i privremeno ga izbacio sa staze. Ovo je Britancu prvo donelo odlazak u boks zbog promene nosa, a potom i još jedan zbog kazne za sudar.

Na automobilu Kimija Raikonena se vrlo brzo javio problem sa električnim delom pogonske jedinice. Sa druge pozicije je vrlo brzo skinut, a zatim je izgubio još nekoliko. Finac je ostao bez dodatne snage koju mu dostavlja KERS a zatim se javio i problem sa turbom. U jednom trenutku je bio u boksu, restartovao motor, ali ni to nije pomoglo, pa je auto oteran u garažu, i time izgubljena prilika da posle dugo vremena vidimo crvene na pozicijama 1-2. Trku su takođe napustili Perez i Sainz.

Na vodećim pozicijama se stanje zakuvalo, vodila se borba između Rozberga i Rikjarda za drugo mesto. Daniel je svojim stilom i blokadom kočnica u prvoj krivini obišao Nika, ali je napravio prejako skretanje i probušio zadnji pneumatik na Mercedesu. Ovu borbu je sjajno iskoristio Kvjat, koji je osvojio drugo mesto i prvi podijum u karijeri.

Fetel je sa 9 trka manje iza sebe uspeo da se izjednači sa Senom po broju pobeda. Podijum je bio vrlo emotivan zbog prerane smrti mladog Bjankija, koji je trebalo da u budućnosti postane Fetelov timski kolega, te je ova pobeda bila posvećena njemu.

Sve u svemu, trka od koje smo očekivali da bude jedna od najdosadnijih u kalendaru, desilo se potpuno suprotno. Videli smo mnogo preticanja, udesa, kazni i majstorskih poteza. Sa pravom se može smatrati, da je ova, jubilarna 30. trka vožena za Veliku nagradu Mađarske, pravi pobednik i definitivno jedna od najboljih u njenoj istoriji.

1 Sebastijan Fetel Ferari 1:46.09.985

2 Danil Kvjat Red Bul 15.7

3 Danijel Rikardo Red Bul 25.0

4 Maks Ferštapen Toro Roso 44.2

5 Fernando Alonso Meklaren 49.0

6 Luis Hamilton Mercedes 52.0

7 Roman Grožan Lotus 58.5

8 Niko Rozberg Mercedes 58.8

9 Dženson Baton Meklaren 67.0

10 Markus Erikson Zauber 69.1

11 Felipe Nasr Zauber 73.4

12 Felipe Masa Villijams 74.2

13 Pastor Maldonado Lotus 85.1

14 Valteri Botas Vilijams 80.2

15 Roberto Meri Manor 2 kruga

16 Vil Stivens Manor 4 kruga

Trku nisu završili

Karlos Sajnc Toro Roso 9 krugova

Kimi Raikonen Ferari 14 krugova

Serhio Perez Fors Indija 16 krugova

Niko Hilkenberg Fors Indija 28 krugova