Hamilton do pol pozicije pred domaćim navijačima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.07.2015.


Hamilton do pol pozicije pred domaćim navijačima

©MercedesAMGF1

Britanski vozač je na samom kraju današnjeg dana našao odgovarajući tempo i uspeo je da nadmaši Niku Rozberga za samo 0.113 sekundi. Ovo je Hamiltonu 46. pol pozicija u karijeri i sada je treći na večnoj listi, iza velikana Mihaela Šumahera i Airtona Sene.

Rozberg je konstantno bio brži u prvom sektoru, što je bio slučaj i u brzom krugu, ali je nešto više vremena izgubio u sektoru 2 i morao je da se zadovolji drugom pozicijom, na opšte oduševljenje britanske publike.

Vilijamsi su imali dobar dan na Silverstonu, pošto su vozači zaključali drugi startni red, sa Masom na trećem i Botasom na četvrtom mestu.

Za Ferari, kvalifikacije nisu završene sjajno, po njihovim standardima. Posle nekog vremena, Finac je opet bio brži od Fetela, te su njih dvojica odmah iza Vilijamsa, na petom i šestom mestu, sa više od sekunde zaostatka za vodećima.

Ostatak ekipe popunjavaju Kvjat, Sainz, Hulkenberg i Rikjardo.

Za razliku od, već standardno dobrog Hulkenberga, Perez nije uspeo da svoju unapređenu verziju bolida ugura u prvih 10 i obezbedi sebi još par krugova.

Još jedno razočaranje predstavlja 13. pozicija mladog Ferstapena. Nakon odličnih vođnji koje je demonstrirao tokom treninga, mladi Maks nije zadovoljan ponašanjem Toro Rosa tokom kvalifikacione sesije.

"Ne znam zašto, ali ponašao se (auto) mnogo lošije nego tokom treninga", rekao je Ferstapen preko radio veze tokom druge runde. "Ne osećam jedan ugao uopšte. Jednostavno nema prianjanja".

Meklaren je imao trku sa vremenom kako bi uspeli da srede Alonsov auto i pripreme ga za kvalifkacije, nakon problema koji su se javili tokom poslednjeg treninga. Međutim, to nije pomoglo Špancu, te je zajedno sa Batonom, imao jako loš dan. Meklarenov duo je bio bolji jedino od Manora, koji će startovati sa začelja kolone.