Horner produžio ugovor sa Red Bulom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.06.2015.


Horner produžio ugovor sa Red Bulom

©RedBullF1

Red Bul prolazi kroz jednu od težih sezona nakon dominacije u periodu 2010-2014. Od osnivanja 2005, Red Bul je bio ekipa sa sredine grida, da bi četiri sezone, počevši od 2010-e godine dominirao najbržim cirkusom. Prošle godine ostvareno je nekoliko pobeda, ali u ovoj sezoni tim nema ni toliko uspeha već se vratio na sredinu grida, slično vremenu nakon osnivanja.

Glavni razlozi za pad performansi su Renoov agregat i nešto slabiji dizajn Adrijana Njiuja koji je najavio povlačenje nakon ove sezone. Kada kažemo nešto slabiji, poredimo rezultate Red Bula i Toro Rosa, koje pokreće isti agregat ali čiji se razvojni budžeti višestruko razlikuju. Ako svemu dodamo i vozačko iskustvo, razlika među timovima je još manja.

Vest o ostanku Hornera u Red bulu svakako će doprineti konsolidaciji tima koji želi da se vrati na vrh. Već oslabljeno aero odeljenje odlaskom Pitera Prodromua prošlog septembra u Meklaren, svakako će teško podneti odlazak Njuija, pa je sada na Ditrihu Metesicu da odobrovolji i Njuija da ostane još neko vreme u Red Bulu.

Nakon sređivanja kadrovskog sektora, Red Bul će svakako nastaviti da pritiska Reno da isporuči agregat dostojan za borbu sa konkurencijom.

Ovom vešću i pretnje izlaskom iz F1 od strane čelnika Red Bula gube na snazi, ali će se pritisak nastaviti u pravcu novih promena u pravilima, kako bi se konkurencija sustigla što je pre moguće.