Mnogo truda i još više problema za Zauber u Austriji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.06.2015.


Mnogo truda i još više problema za Zauber u Austriji

©SauberF1

Vozači Zaubera završili su trku van bodova, Nasr na poziciji 11, dok je Erikson prošao kroz cilj 13-i. Razočaravajući rezultat obzirom na startne pozicije 8 i 11.

Vozači su imali dosta problema tokom trke. Nasr se borio sa kočnicama koje su se pregrevale, pa zbog toga nije mogao da održava najbolji mogući tempo, dok je Erikson imao prevremeni start koji ga je koštao kazne prođi-kroz. Uz sve to u prvom krugu imao je i oštećenje bolida koje su imale efekat na bolid, a kao "šlag na tortu", pojavili su se i problemi sa elektronikom.

"Imao sam prestup na startu, a u prvom krugu sam prešao preko krhotina i oštetio prednje i zadnje krilo. Na telemetriji smo videli da je moj tempo oslabiji od očekivanog i da mi je trka kompromitovana. Uz sve to imao sam i probleme sa elektronikom, bolid se dva puta gasio, pa sam dva puta morao da restrtujem", izjavio je Erikson.

"Razočaran sam rezultatom. Mnogo sam se mučio sa pregrevanjem kočnica. Nisam mogao da kočim kako sam trebao i bilo je teško odbraniti poziciju. Gledajući startna mesta, očekivali smo bodove danas, ja sam uradio sve što sam mogao ali do toga nije došlo. Moramo pronaći neka rešenja kako ne bi propuštali ovakve prilike", rekao je Nasr.