Lotus ponovo stigao do bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.06.2015.


Lotus ponovo stigao do bodova

©LotusF1

Ekipa Lotusa je ponovo u bodovima, za koje se ovoga puta pobrinuo Venecuelanac Maldonado. On se pokazao kao vozač koji na mekim gumama može sjajno da odvozi ceo stint. U 37. krugu prelazi na super meke gume i ulazi u duel na stazi sa mladanim Ferštapenom. Posle jedne od najboljih borbi na stazi, Pastor preuzima poziciju. Kako sam kaže: "Video sam samo jedno mesto na stazi na kome koči pre mene i u sledećem krugu sam to i iskoristio."

Francuz Grožan je sa druge strane celog vikenda imao problebama sa menjačem. Taj menjač ga je koštao plasmana na Spilbergu. Mada je vozio odličnu trku i na samom startu stigao do 8 pozicije, tehnički deo nije mogao da isprati njegov tempo. Prvu borbu imao je Karlosom Sajncom, sa kojim je imao kontakt u prvoj krivini. Ceo taj "haos" je iskoristio Perez koji se prošunjao pored oba vozača i preuzeo im pozicije. Nakon toga odlazi u pit, prelazi na meke gume i izbegava celu gužvu.

"U trećoj krivini sam izgubio menjac, jednostavno više nije reagovao, a bio samo osmi i mogao sam još da napredujem. Tempo mi je bio dobar i mogao sam i među prvih sedam, da sam nastavio...", izjavo je Roman Grožan nakon odustajanja.