Još jedna teška trka za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.06.2015.


Još jedna teška trka za Meklaren

©Formula1.com

Start sa pozicija 19 (Alonso) i 20 (Baton) nagoveštavao je tešku trku za Meklaren-Hondu. Ipak, trka je trajala prekrtako za oba vozača. Alonso je imao udes u prvom krugu nakon kontakta sa Raikonenom, dok je Baton odustao nakon 8 krugova, zbog problema sa senzorom usisnog sistema.

"Imao sam dobar start, osvojio dosta pozicija u prvoj i drugoj krivini. Na izlasku iz druge krivine Kimi je proklizao, pokušao sam da ga obiđem, međutim, on je izgubio kontrolu, imali smo kontakt i završili u zidu. Srećom obojica smo dobro. Čudan incident, izgubio je kontrolu u petoj brzini, verovatno je imao veoma loše prijanjanje".

"Moramo nastaviti timski rad, jasno je da su naša očekivanja mnogo veća od onoga što trenutno postižemo, ali krećemo se u dobrom pravcu. Optimističan sam jer znam da ćemo uskoro imati više sreće i bolje prilike", rekao je Alonso.

"Ništa nije bilo oštećeno na mom bolidu ali je nešto pošlo naopako, promene podešavanja nisu donele nikakvu promenu. Tim je odlučio da odustanem jer smo ugradili potpuno nov motor ovog vikenda i nismo želeli da ga oštetimo. Silverston će biti još jedan korak napred. Nadam se da ćemo se osloboditi problema i imati solidnu trku pred domaćom publikom. Nakon toga ide Mađarska koja nam takođe odgovara. U ovakvim vremenima bitno je da ostanemo pozitivni i motivisani. Znamo šta ovaj paket može postići, zato se nadam da će svi ostati jaki", rekao je Baton.

Da ne bude sve tako crno za Makleren, pomenimo i novi nos na MP4-30. Alonso ga je imao na svom bolidu i ocenio da daje bolju upravljivost.