Rozberg pobedom povratio samopuzdanje


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.06.2015.


Rozberg pobedom povratio samopuzdanje

©MercedesAMGF1

U prošloj sezoni Rozberg često nije mogao da parira klupskom kolegi, a u prve četiri trke kada je Hamilton pobedio tri puta, činilo se da će se ponoviti prošlogodišnji šampionat. Ipak, u poslednje četiri trke Rozberg je pobedio tri puta i pored lošijih kvalifikacionih performansi.

"Ove godine sam pronašao ono što mi je trebalo, naročito u trci i za sada dobro funkcioniše. Neverovatan je osećaj pobediti ponovo u Austriji, veoma sam srećan. Start odlučuje trku. Imao sam odličan start i uspeo da odbranim poziciju u prvih nekoliko krivina. Zadovoljan sam bolidom, pravio sam razliku u odnosu na Hamiltona, sve je bilo perfrktno danas", rekao je pobednik trke.

Luis Hamilton je imao nešto lošiji start i nešto lošiji tempo od Rozberga. Kazna zbog prelaska preko linije koja razdvaja trkački deo staze i putanju izlaska iz boksa, koštala ga je dodatni 5 sekundi, pa je nakon servisa bilo gotovo izvesno da će Rozberg pobediti, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti.

Uz maksimalnih 25 bodova sa Red Bul Ringa, Rozberg je skupio ukupno 159 i samnjio razliku u odnosu na vodećeg Hamiltona na lako dostižnih 10.