Baton:"Bilo bi odlično da na startu Alonso bude ispred mene"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.06.2015.


Baton:"Bilo bi odlično da na startu Alonso bude ispred mene"

©McLarenF1

"Čim naprave neko unapređenje za bolid, moramo da ga isprobamo na jednom, bolje nego da čekamo da budu spremna za oba automobila. Tim putem Meklaren mora da ide ove sezone. Ali prvo moramo da vidimo kako ćemo proći sutra, ali svejedno, biće ovo težak vikend. Nikad nam nije ležala ova staza, što je šteta, jer volim ovo mesto, zabavno je", izjavio je Baton.

"Trkam se ovde od 2000-te, a staza se nimalo nije promenila od tada, i voleo bih da dođem do dobrog rezultata, ali to ovog vikenda neće biti slučaj".

"Dobro je videti unapređenja, nadam se da će biti osetne razlike u vremenima krugova. Znam da nije na mom bolidu, ali to nema nikakv značaj u ovom trenuku u šampionatu. Na svakoj trci dobijemo po neki deo i važno je uklopiti ga u celinu i odatle krenuti dalje. Valjda će za Silverston biti sve usklađeno".

"Mislim da bi dobar vikend bio kad bismo videli dobre rezultate unapređenja, što bi bio stepenik manje na sledećim trkama. Ne želim reći da je ovo test vikend, jer neću da dolazim ovde da testiram, već da se trkam i da budem konkurentan. Potrudićemo se da budemo konkuretni, ali to neće biti lako", poručio je Dženson Baton.

"Iako Alonsa čeka kazna na startu, na njegovom bolidu su unapređenja, da li to znači da će Alonso biti brži u kvalifikacijama? Teoretski da, ali će svakako startovati iza mene, mada možda i neće! Čudno ali moguće", dodao je Baton

Tekst vesti Miloš Nikolić