Predsednik Ferarija: "Srećni smo što imamo Fetela"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.06.2015.


Predsednik Ferarija: "Srećni smo što imamo Fetela"

©FerrariF1

Najmlađi četvorostruki uzastopni šampion, Sebastian Fetel, ostvario je životni san kada se pridružio gigantu iz Maranela na kraju sezone 2014. i već je vratio dosta toga uloženog za samo nekoliko meseci u novom timu.

Ne samo da je prekinuo dugu Ferarijevu sušu posle briljantne pobede na VN Maleyije, već se na podijumu pojavio u još četiri navrata. 

Nemac je propetom konjiću dao dugo čekanu injekciju i uneo novu živost u tim. Upitan da li je Fetel savršen izbor za Ferari, Marćione je za Motorsport.com izjavio: "Nemam niti jednu dilemu. Smatram da je superioran vozač, ima ogromnu količinu doslednosti u svemu što radi".

"Nema sumnje, on je kompletan vozač", rekao je oduševljeni Marćione.

"To je jedna od onih stvari koje je jako teško naći, može da se spusti na taj niski mehanički nivo, odlično razume automobil. Stil kojim on sve radi je besprekoran i to radi dosledno, a to nije lako na stazi pri tim velikim brzinama".

"Postoji mala skupina pažljivo filtriranih svetskih šampiona i on je definitivno među njima".

"Veoma smo srećni što je sa nama. Moj jedini cilj je da mu damo auto sa kojim može da pobedi. Ostalo je na njemu i ne sumnjam da će to i uraditi".