Vilijams i Fors Indija ostali kratkih rukava


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.06.2015.


Vilijams i Fors Indija ostali kratkih rukava

©

Glavna tema razgovora za Mercedes, Ferari, Meklaren i Red Bul su bili planovi oko uvođenja korisničkih automobila od 2017.

Na sastanku su bili prisutni direktor Meklaren grupe Ron Denis, njegov šef tima Erik Bulije, prvi čovek Mercedes grupe Toto Vulf i Niki Lauda, šef Ferarija Mauricio Arivabene i glavni u Red Bulu, Kristijan Horner, kao i trkački direktor Čarli Vajting.

Iako su Vilijams i Fors Indija deo Strateške grupe, ni jedno od njih nisu bili uključeni u, kako se priča, veoma dug sastanak.

Upitan šta je svrha sastanka, Arivabene je rekao: "Samo smo pričali, četiri tima".

"Ako pogledate u prisutne, videćete da su to bili samo konstruktori, osim Vilijamsa, ali oni su dali mandat Mercedesu. Pričalo se o sazivu Strateške grupe, manje više sve je išlo u pravcu ubrzavanja procesa i nalaska rešenja što je pre moguće“.

Kada je Arivabeneu skrenuta pažnja da je Fors Indija takođe konstruktor, odgovorio je ih je Mercedes obavestio, isko kao i Vilijams.

Šefovi Vilijamsa i Fors Indije, Kler Vilijams i Bob Fernli, su međutim opovrgli izjavu Italijana.

Predstavnik Vilijamsa je za Autosport izjavio: "Mi nismo deo toga i Mercedes nema mandat da nas zastupa".

Sa tim se složio i Fernli: "To nije tačno, mi nismo davali mandat Mercedesu. Ono što jesmo uradili na prošlom sastanku Strateške grupe je to da se mi ne slažemo sa ovom inicijativom. Međutim, ako četiri proizvođača plus Vilijams žele da idu dalje sa ovim, bićemo srećni da nam predstave rešenje kada ga pronađu".