Teška trka za Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.06.2015.


Teška trka za Zauber

©SauberF1

Zauber iz Kanade odlazi bez zabeleženih bodova. Vozači tima iz Hinvila jednostavno nisu imali tempo potreban da se bore za bodove.

"Za mene trka nije bila loša. Imao sam nekoliko dobrih borbi ali sam morao da branim poziciju. Generalno auto je bio dobar za vožnju ali ismo imali tempo. Nismo mogli da se borimo za bodove na način na koji smo očekivali. Moramo pogledati podatke i videti šta možemo da uradimo kako bi imali boljeizdanje na sledećoj trci", rekao je Erikson, koji je završio na poziciji 14.

Nasr je posle udesa na treningu, zahvaljujući mehaničarima tima, dobio popravlen bolid i uspeo da odvozi kvalifikacije ali je udes izgleda doprineo i nekim "nevidljivim" problemima koji su kompromitovali trku.

"Teška trke za mene. Auto nije bio lak za vožnju, a imao sam i nekoliko problema. Početkom trke imao sam gubitak snage motora. Pored toga kočnice su mi se pregrevale i morao sam da žrtvujem nekoliko krugova kako bih stabilizovao temperaturu. Imamo dosta podataka koje moramo analizirati", rekao je šesnaestoplasirani Nasr.