Dobar tempo, solidan rezultat za Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.06.2015.


Dobar tempo, solidan rezultat za Ferari

©FerrariF1

Finac je odlično startovao trku vozeći iza dvojca Mercedesa, međutim, nakon odrađeno servisa imao je okretanje u krivini 10 u svom izlaznom krugu iz boksa. Izgubljeno vreme pri okretanju, bilo je dovoljno njegovom zemljaku Botasu da preuzme treću poziciju.

Raikonen se radio vezom požalio da mu se odgodila ista stvar kao i prošle godine, a sličnu izjavu dao je i nakon trke.

"Rezultat nije onaj koji smo očekivali. Nismo imali problema na treninzima, ali u oba izlazna kruga nakon servisa nešto se čudno dešavalo. Prevelika snaga motora pri kretanju koju nisam mogao da kontorlišem. Nije idealno ali tako je kako je".

"Stvar je vrlo čudna jer smo vežbali slične stvari. Ove godine nismo imali takvih porblema i ne znam šta je u pitanju", izjavio je četvrtoplasirani Raikonen.

Sebastijan Fetel je imao veoma dinamičnu trku. Nakon starta sa pozicije 18, uspeo je do kraja trke da se probije do pozicije 5.

"Start sa začelja je uvek izazovniji. Imali smo dobru trku. Tempo je bio tu, čim smo imali čist vazduh ispred, napredovali smo. Stratni krug nije bio baš najbolji ali sam onda počeo da preuzimam poziciju po poziciju".

Fetel je imao nekoliko incidentnih situacija sa Alonsom i Hilknebergom. U borbi točak u točak Hilkenberg je imao okretanje pri ulasku u krivinu, istina bez kontakta sa vozačem Ferarija, dok je sa Alonsom Fetel imao imao blagi kontakt.

Situacije su završene bez većih posledica, osim za Hilkenberga koji je izgubio vreme upovratku na stazu.