Manoru čaša puna do pola


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.06.2015.


Manoru čaša puna do pola

©ManorF1

Ekipa Manora je današnju trku u Kanadi završila sa samo jednim vozilom - Stivens na poziciji 17, dok je Meri usled tehničkog kvara morao da odustane...Samo...

Na prvoj nisu učestvovali, dok su od druge pa do pete trke završavali. Na začelju velikog cirkusa, da, ali su završavali. I to je činjenica kojom se ni jači timovi ne mogu pohvaliti.

Najzad su, pored velike borbe da osposobe boid MR03B za trke našli i sponzora, zvaničnog rezervnog vozača Fabia Leimera, a doveli su u tim i neke ljude koji imaju značajno F1 iskustvo iza sebe (Bob Bel, Luka Furbato, Đanluka Pisanelo). Možda na stazi nisu brzi koliko bi to bilo potrebno da uđu neke duele i da se bore za neke značajnije pozicije, ali splet okolnosti koji se događa nagoveštava bolje dane.

I pored svega tim radi na cilju koji posle trke izgleda sve bliže. I sam direktor tima Džon But oseća dozu razočarenja i ponosa u isto vreme. Razočaran jer je svestan da se na mehanički kvar ne može uticati i da je to moralo da se desi iako su automobili do sada bili pouzdani. Sa druge strane zadovoljan je vozačima i timom koji iz trke u trku imaju isti ritam i količina podataka koji se prikupe tokom treninga i trka su neprocenjivi za dalji razvoj automobila ovog tima.

I na kraju dolazimo do večite dileme - da li je čaša do pola puna ili do pola prazna.....

Tekst vesti: Miloš Nikolić