Botas: Ovo nam je baš trebalo


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.06.2015.


Botas: Ovo nam je baš trebalo

©WilliamsF1

Vilijams je u sezoni 2014 zabeležio devet podijuma, ali je već na startu ove sezone bilo jasno da će ponavljanje sličnog rezultata biti prilično teže. Prethodna trka u Monaku, koju su oba vozača završila van zone bodova, bila je jedna od najtežih. Ipak, trka na stazi Žil Vilnev, pogoduje bolidu FW37, a jaki Mercedesovi agregati dodtno povećavaju performanse. Vilijams je zabeležio najbolji ovogodišnji rezultat, Botas se popeo na podijum, a Masa nakon starta sa petnaeste poziciji kroz cilj prošao kao šesti.

"Srećan sam zbog nas i veoma ponosan. Uložili smo veliki napor, tokom celog vikenda timski rad je bio odličan", rekao je Botas.

"Kimijeva greška dozvolila nam je da se pomerimo za jednu poziciju, a takođe imali smo i odličnu strategiju, bilo je prilično dinamično".

"Zaista mislim da nam je trebao ovaj rezultat. Kao i prošle godine dosta će doprineti našem samopouzdanju. Mi smo vrhunski tim i možemo da se borimo za podijume. Nadam se da ćemo ovaj rezultat ponoviti", doda je Finac iz Vilijamsa.