Istorija F1: Žil Vilnev i Rikardo Paleti - zauvek mladi...


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.06.2015.


Istorija F1: Žil Vilnev i Rikardo Paleti - zauvek mladi...

©

Veliki broj vozača tad već poznatih zvezda Niki Lauda i Džon Votson (Meklaren), Keke Rozberg (Vilijams), Rene Arnu (Reno), Nelson Pike (Brebam), Žak Lafit (Ližije) i nadolazeći šampioni Alen Prost (Reno), Didije Pironi (Ferari) i Najdžel Mensel (Lotus) borili su se za najviši plasman. Jedan se ipak izdvajao, a zvao se Žil Vilnev. Kanadski vozač se i dan danas smatra za jednog od najtalentovanijih i najspektakularnijih vozača u istoriji. Ta godina trebala je biti njegova. Godinama je pokušavao osvojiti naslov prvaka, a nakon Laudinih i Šekterovih uspeha u Ferariju mnogi su mislili da je došlo njegovo vreme.

Sjajan start sezone Alana Prosta nije naterao Žila da odustane. Naredna trka u Imoli označila je potencijalni povratak velikog talenta međutim i kraj jednog velikog prijateljstva. Kontraverzna odluka njegovog klubskog kolege i prijatelja Didijea Pironija da se trka sa njim do kraja uprkos naređenju iz boksa italijanske ekipe dovela je to do toga da pobedi Didije, a ne Žil. Ovaj dogadjaj potpuno je unistio svaku veru u povratak kanadskog vozaca. Potpuno deprimiran na sledećoj trci u Belgiji na stazi Zolder tragično je izgubio život .

Nekoliko sedmica posle čelnici trke za VN Kanade odlučili su da staza nosi ime Žil Vilnev.

Tog 13-og juna pol poziciju je osvojio Pironi koji je hteo da pobedi za svog stradalog prijatelja. Dvadesetak startnih pozicija iza jedna nova mlada zvezda pokušavala je da dođe do slave. Simpatični Italijan Rikardo Paleti imao je samo 23 godine kada je seo za volan male italijanske ekipe Osela. To je bila Paletijeva prva sezona u šampionatu. U slabašnom bolidu mučio se da se kvalifikuje za trke. Ovo je bio njegov prvi start i trka koju je morao da završi. Pod jakim pritiskom ličnog sponzora, proizvođača audio elektonike "Pionir" koji ga je i doveo u Formulu 1, Italijan je osećao izvesnu dozu nesigurnosti ali hrabrost je bila prisutna.

Pred start Pironi je imao problema sa kvačilom dok se motor polako gasio, podigao je ruke da signalizira za obilazenje medjutim bilo je prekasno. Jedan po jedan Prost, Votson i Mensel su uspeli da ga zaobidju, Raul Buzel okrznuo je Ferari i unistio zadnju levu poluosovinu. Međutim, Osela Rikarda Paletija već je dostigla 11000 obrtaja i sa brzinom od 180 na sat snažno se zabila u zadnji kraj Pioronijevog bolida. Prednji deo Osele je bio uništen, a Rikardo ostao zaglavjen u bolidu. Glavni doktor Sid Votkins i Pironi ubzo su došli do nesrećnog vozača, međutim, rezervoar se zapalio i vatra je ubrzo došla do vozača. Redari su uspeli da relativno brzo da je ugase. Nažalost mladi Italijan je preminuo na putu do bolnice.

 

U godinama koje su usledile došlo je do velikog pomaka u bezbednosti. Šasije su umesto aluminijuma rađene od ugljeničnih vlakana, a pozicija vozača pomerena je više ka centralnom delu daleko od rezervoara. Sve do crnog vikenda u Imoli 1994. godine nijedan pilot nije poginuo na trkama.

Dvadeset pet godina od tragične VN Kanade Robert Kubica u BMW imao je jedan od najstrašnijih udesa u istoriji na istoj stazi . Izašao je nepovređen uz aplauz sa tribina.

Rikardo Paleti izgubio je život okružen surovim profesionalizmom i fatalnim rizikom koji je bio prisutan u to vreme, na stazi koja tek što je dobila ime po lideru nove generacije vrhunskih vozača .

Žil Vilnev i Rikardo Paleti - zauvek mladi...

Tekst: Nikola Ognjenović