Lotus u Kanadi sa novom verzijom Mercedesovog motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.05.2015.


Lotus u Kanadi sa novom verzijom Mercedesovog motora

©LotusF1

Nakon prelaska sa Renoovih na Mercedesove agregate tim iz Enstona je ove godine udvostručio broj osvojenih bodova u odnosu na isti period prethodne godine. Lotus E23 svakako je veliki iskorak u odnosu na svog prethodnika ali je Mercedesov pouzdani i superiorni agregat odigrao bitnu ulogu po pitanju pomaka u performansama i rezultatima.

Po rečima šefa Lotusa, Metjua Kartera, Lotus u Kanadi očekuje još veću konkurentnost uz novi dorađeni Mercedesov agregat. Nemački proizvođač je iskoristio 25 tokena, a na raspolaganju do kraja sezone ima još 7.

"Nov motor, usput i nova vrezija motora. Mislim da su koristili tokene jer ćemo definitivno imati novu verziju motora".

Lotus je iz Monaka otišao bez bodova. Nakon incidenata između Grožana i Ferštapena, vozač Lotusa je zauzeo 12. mesto, dok je Maldonado odustao zbog problema sa kočnicama.

Uz malo više sreće u Lotusu se nadaju da će biti četvrta ekipa po brzini i nadmetati se sa rivalima poput Fors Indije i Meklarena.

"Trebala bi to biti dobra trka za nas. Verujemo da ćemo biti četvrta ekipa po pitanju brzine. Ne možemo da se nadmećemo sa Mercedesom Ferarijem i Vilijmasom ali bi trebali biti četvrti. Imamo dosta poboljšanja na bolidu posebno po pitanju hlađenja kočnica ali i rivali sigurno rade sličane dorade. Ipak, nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Metju Karter.