Meklaren planira velike pakete poboljšanja za sredinu sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.05.2015.


Meklaren planira velike pakete poboljšanja za sredinu sezone

©McLarenF1

Nakon prvih bodova koje je osvojio Baton, a Alonso ostao bez istih zbog tehničkih problema, tim očekuje nešto težu trku u Kanadi, a potom i par trka koje bi trebale da donesu novi progres i pozicioniraju tim na zadovoljavajući nivo.

"Imamo veoma agresivan plan za Austirju, to je ključna trka za nas", rekao je Alonso.

Šef tima, Erik Bulije, potvrdio je da će MP4-30 dobiti dosta novih delova za trku na Red Bul Ringu krajem juna.

"Zamolio sam Alonsa da ima vere u ovaj projekat i pored negativnog ishoda u Monaku. Pripremamo dosta poboljšanja i nadam se nastavku uspona performansi. U Austiji dobijamo poboljšanja koja bi trebala da nam odvedu na novi nivo", rekao je Bulije.

U izveštajima koji pristižu iz Vokinga, navodi se da će u Austriji mahom biti doneta aero poboljšanja, dok Honda planira da većinu od 9 raspoloživih tokena iskoristi za trku u Mađarskoj. Bulije nije potvrdio ovu informaciju ali je dodao da će poboljšanja dodati Honda, "kada bude spremna".

U Meklarenu su svesni napretka ali i sveukupne situacije, pa je Alonso dodao da zna da mora biti strpljiv ove sezone, jer je u suštini sezona testiranja.

"Ovo nije zimski test, već test sezona", rekao je Španac.

Bulije je dodao da su Alonso i njegov timski kolega Baton potpuno posvećeni ubrzanju realizacije planova Meklaren-Honde.

"Bila bi greška reći im da će ovo biti njihova godina. Ako želite da izgradite dugoročan projekat, najbitnije stvari su poverenje i transparentnost", dodao je šef Meklarena.