Jako gorak ukus pobede


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2015.


Jako gorak ukus pobede

©MercedesAMGF1

Iako su odmah posle trke čelni ljudi Mercedosovog tima pohrlili da se izvinjavaju Hamiltonu zbog napravljene greške, nema te vode kojom će sprati gorčinu.

Sve je počelo incidentom u 63 krugu kada je Ferštapen svojim prednjim levim, udario u zadnji desni točak Grožana i završio u zaštitnoj ogradi. Nakon kruga iza virtuelnog sigurnosnog vozila, izlazi sigurnosno vozilo i kontrola trke otvara pit. Tada se dešava najneshvatljivija odluka Mercedesovog menadžmenta - poziv vodećeg Hamiltona na promenu guma. Nakon izlaska na stazu i očigledno lošeg računanja, Hamilton se vraća iza dvojca Rozberg-Fetel koji je celi trku imao mali dvoboj. Iako na novim super mekim gumam Luis nije uspeo da povrati pozicije.

"Ja mogu sad samo da slavim, ali morate imati u vidu da mi iz bolida baš i ne znamo šta se događa u garaži i na ostatku staze" izjavio je Rozberg koji je ušao u elitni krug trostrukih uzastopnih pobednika u kneževini, rame uz rame sa Prostom i Senom.

Sa druge strane iznenađujuće smiren ton, iako se i po izgledu, a i po ponašanju video bes, Hamilton je postupio sportski i čestitao vozačima koji su završili trku ispred njega.

"Gubimo zajedno i pobeđujemo zajedno", rečenica je kojom je Luis i pored loše odluke tima stao uz svoju garažu.

Toto Volf i Niki Lauda su odmah posle trke uputili izvinjenja Hamiltonu i uz priznanje prvog čoveka Mercedesa "Ja sam kriv", pokušao da iskotroliše situaciju. Ceo događaj dobija na težini time što se Rozberg ovom pobedom približio Hamiltonu u borbi za titulu na -10 bodova zaostatka.

Epilog cele ove zbrke u šampionskom timu možemo očekivati ovih dana, ali će trka za dve nedelje u Kanadi biti mesto da se dokaže i pokaže ko je kakvog kova.

 

Tekst vesti: Miloš Nikolić