Baton osvojio prve bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2015.


Baton osvojio prve bodove za Meklaren

©McLarenF1

Prvi cilj Meklarena i Honde u ovoj sezoni konačno je ostvaren. Sušni period kada su bodovi u pitanju Baton je prekinuo u Monte Karlu, osvajanjem 4 boda, plasmanom na 8 mesto. Nakon perioda iza vozila bezbednosti našao se iza Pereza ali ga nije mogao ugroziti jer gume nisu postizale prethodnu radnu temperaturu.

"Pozitivan dan za nas. Nadali smo se osvajanju bodova, osvojili smo četiri. Na staru sam izgubio poziciju od Hilkenberga, ali sam je povratio obišavši ga u krivini tri u prvom krugu. Kada sam prestigao Maldonada, trka mi se svela na uvežbavanje kvalifikacionih krugova iz kruga u krug. Bilo je teško ali sam prilično uživao. Zaista sam srećan zbog tima, radili smo dosta naporno kako bi bili u ovoj poziciji, zaslužili smo ovo. Imamo još posla ali je ovo jako pozitivan trenutak za nas", izjavio je Baton.

Alonso je dobro startovao trku probivši se sa pozicije 13 na poziciju 11. Zbog kontakta sa Hilkenbergom u prvom krugu, dobio je kaznu od 5 sekundi koju je odradio na prvom servisu. Kazna nije uticala na poziciju, vratio se na poziciju 8 ali se njegova trka ipak završila se u 41 krugu zbog tehničkih problema.

"Mislim da nisam zaslužio kaznu zbog kontakta sa Hilkenbergom na startu. Ne znam šta sam drugo morao da uradim. Najveća šteta je ipak što nisam završio trku. Menjanje brzina naviše bilo je veoma čudno u prethodnom krugu, a potom u krugu u kome sam odustao nisam imao kočnice. Menjač je ostao u neutralnom položaju, nisam mogao da ubacim u brzinu. Čudna situacija i frustrirajuća takođe, jer smo mogli da imamo dvostuki završetak u bodovima po prvi put u sezoni. Moramo nastaviti da unapređujemo bolid kako bi se osigurali da se ovakve situacije ne ponove. Opet, dobro je imati ovakve probleme ove godine, jer ne treba da ih ponovimo sledeće", rekao je Alonso.