Manor odvozio trku pod plavom zastavom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2015.


Manor odvozio trku pod plavom zastavom

©ManorF1

Vozači Manora su vrlo brzo postali meta vodećih vozača i kako je to po pravilima najbržeg cirkusa morali su da ih propuštaju.

Na scenu su tada stupili redari i vozičima mahali plavom zastavom, signalizirajući dalje akcije vozača. Ali, da li su danas malo preterali?

Na samoj stazi u kneževini postoje i semafori koji obaveštvaju vozače o signalima kontrole trke, dok su redari tu sada već više zbog neke tradicije koja postoji od samih početaka trkanja.

Vozaču Manora Robertu Meriju danas su tokom skoro cele trke pred očima mahale te male čike u narandžastom. Ponekad i nepotrbno jer ni ti vodeći vozači nisu baš leteli stazom.

"Ne znam zašto mi pokazuju plavu zastavu, a oni još nisu blizu mene, je nemam od koga sem od Vila (Stivensa) da branim poziciju", prokomntarisao je Meri danas u toku trke u kojoj je pobedio kolegu iz ekipe i završio na 16 mestu.

Stivens je već u prvom krugu imao mali bliski susret sa barijerom gde mu je oštećeno prednje krilo. Ali to ga nije sprečilo da završi trku i još jednom doveze i drugi auto Manora kroz cilj.

"Jako je teška trka. Nema mnogo mesta za skalnjane. Nismo uspeli da ponovimo prošlogodišnji uspeh, ali idemo ka našim ciljevima, koji su za sada završavanje trka", rekao je Stivens.

 

Tekst vesti: Miloš Nikolić