Velika druga pozicija za Fetela


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.05.2015.


Velika druga pozicija za Fetela

©FerrariF1

Sjajna trka za Fetela, tokom cele trke imao je priključak sa drugoplasinarim Rozbergom i na kraju trke, posle velike greške Mercedesa, uspeo je da pretekne Hamiltona koji je otišao u boks nakon izlaska vozila bezbednosti.

"Bili smo na pravom mestu u trenutku kada je to bilo neophodno i uspeli smo da ostavimo Luisa iza nas kada je izlazio iz boksa. Druga pozicija je svakako odlična za tim. Problem u finišu je bio taj što ove gume nisu dizajnirane da se hlade i ponovo zagrevaju. Niko i ja smo malo pričuvali gume pošto smo znali da je Luis nedostižan i to nam je malo pomoglo na restartu. Ipak, i pored toga je bilo jako teško. Gume su se zagrejale nakon par krugova, ali su pre toga bile jako tvrde“, rekao je Fetel.

Kimi Raikonen je u finišu trke izgubio petu poziciju od Rikarda uz kontakt.

"Znali smo da će trka nakon strata sa šeste pozicije biti veoma teška. Bio sam iza sporijih bolida ali nije bilo šanse da ih obiđem i pored boljeg tempa. Posle servisa uspeo sam da obiđem Red Bul ali smo to isto mesto izgubili zbog glupog razloga. Nakon restarta prati sam trkačku liniju, a onda je Rikardo udario u moju zadnju gumu i ja sam otišao široko i izgubio poziciju. Nije potpuno jasno šta možete i šta je dozvoljeno da radite, prilično čudna odluka ali tu ne možemo ništa da uradimo. Za sledeće trke, moramo se bolje pripremiti i generalno odraditi bolji posao na treninzima i kvalifikacijama, kako bi imali lakši posao u nedelju. Sada idemo u Kanadu, sa malo boljom pozicijom generalno, ali je još rano za predviđanja. Imamo slične gume ali je podloga staze potpuno drugačija, tako da ćemo sačekati i videti šta nas očekuje", rekao je Raikonen.

 

Tekst vesti: Luka Dragić