Nirburgring ne želi F1 u budućnosti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.07.2011.


Nirburgring ne želi F1 u budućnosti

©

Prema poslednjim izveštajima prošlonedeljna trka u Nirburgringu je organizatorima trke donela gubitak od 13.5 miliona eura. Ukoliko na ovaj izveštaj dodamo i to da nemačka vlada planira da radikalno smanji finansijsku podršku organizaciji trka postavlja se pitanje koliko još dugo će se trke u Nemačkoj još održavati. Prema izjavama organizatora ne još dugo.

Nekoliko političara je izjavilo da za njih Formula jedan jednostavno "više nije koncept za budućnost" i da "želimo drugačiji format trka, želimo da se okrenemo budućnosti".

Bernijeva politika zamene starijih staza novim, koje su spremne da ispune njegove finansijske uslove je kao što vidimo veoma uspešna. Sledeće godine će VN Nemačke ugostiti Hokenhajm a potom toga ostaje da se vidi da li će se ponovo voziti Nirburgring. Ukoliko stvari, ponajviše finansijske prirode, ostanu u ovakvom formatu vrlo je verovatno da će se Nirburgring pridružiti gomili drugih, starijih, tradicionalnih staza koje više nisu mogle da izdrže takav pritisak.

Za kraj ćemo samo citirati jednog od čitalaca sa stranih foruma koji je rekao "Ukoliko trka neostvaruje profit, onda je ceo proizvod, u ovom slučaju Formula 1, precenjen".