Nekotrolisana gužva na stazi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.05.2015.


Nekotrolisana gužva na stazi

©McLarenF1

Monako je mesto gde nema puno mesta za preticanje ali neki vozaci to izgleda da koriste na ne baš fer-plej način.

Ako pogledamo današnji trening videćemo da je nekolicina vozača bila uskraćena zaleta za brzi krug.

Raskas krivina je bila "mesto zločina" danas. U toj krivini je Roman Grožan preprečio put Fernandu Alonsu koji je krenuo u brzi krug.

"Izostaju kazne. Celog vikenda je gužva. Smešno je što nije bilo istraga tokom slobodnih treninga. Tokom trećeg slobodnog treninga, kako da nije bilo pravila. Na izlaznim krugovima su neki vozači bili jako spori, i pokušavali da ti "zatvore vrata" na svakoj krivini".

Celu sitaciju je i Baton isto doživeo, koji misli da bi i Čarli Vajting trebao da se pozabavi ovim slučajem.

"Apsolutno se slažem sa Alonsom. Gore je nego što izgleda i biće tako dok neko ne bude kažnjen."

Pored vozača Meklarena ni Vilijamsov Botas nije prošao ništa bolje u gužvi (17-o kvalifikaciono vreme) uz i onako loš tempo u Monaku.

Dvojica kažnjenih danas su Karlos Sajnc, zbog nepoštovanja crvene zastave u prvom delu kvalifikacija. Španac će odlukom sudija startovati sa izlazne linije iz boksa, te je tako sav trud i osmo kvalifikaciono vreme "otišlo u vodu".

Druga kazna je propisana Grožanu. Francuz je imao promenu menjača na svom Lotusu E23, te je zbog toga zaradio kaznu od pet mesta unazad. Pozicija 11 u kvalifikacijama uz kaznu, a zatim jedno mesto unapred zbog kazne za Sajnca daju kada se sabere i oduzme poziciju 15 na startu za Francuza. 

 

Tekst: Miloš Nikolić