Čuda su moguća, a i potrebna...


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.05.2015.


Čuda su moguća, a i potrebna...

©ManorF1

Godinu dana nakon istorijskog uspeha za tadašnju Marusiju, ekipa Manora je u Monaku. Nadaju se čudu, ali manje na stazi već van nje.

Kao što je svima poznato stanje njihovog vozača je nepromenjeno. Otac Žila Bijankija Filip priseća se prošlogodišnjeg čuda koje je priredio njegov sin i nada se da on to može ponovo uraditi.

"Ne želim da znate kakve mi misli prolaze kroz glavu, ali podrška koju dobijamo sa svih strana je ogromna. Žil je prošle godine izveo čudo sa slabašnom Marusijom MR03 i provezao je osmi kroz cilj (naknadno mu je dodato vreme i zvanično je završio deveti), svi se zajedno nadamo da je sposoban za još neko čudo....da se oporavi."

I dvostruki svetski šampion Fernando Alonso se seća prošlogodišnjeg Gran prija.

"Treba biti u slabašnom bolidu u odnosu na konkurenciju i pobetiti ih. Odvozio je magicnu trku. Fali nam na gridu, ali ne samo u Monaku već svakog vikenda. On je u Nici, pola sata odavde, nadam se da oseća enrgiju."

Svaki član ekipe Manora ce u čast Žila Bijankija na ovoj trci nositi narukvice na kojam ce biti ispisani istorijski podaci ove šestogodišnje ekipe 'MONACO 2014. P8. #JB17'

 

Tekst: Miloš Nikolić