Honda će raditi na povećanju snage motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.05.2015.


Honda će raditi na povećanju snage motora

©McLarenF1

Sa početkom nove V6 ere turbo agregata, u primenu je ušao i sistem tokena, koji označavaju određena područja, odnosno broj intervencija. Iako je Honda nova u sportu, određeno joj je pravo na devet tokena u toku sezone. Nakon pet trka u saradnji sa Meklarenom, Jasuhisa Arai kaže da je odlučeno u kojim ključnim oblastima će tokeni biti iskorišćeni.

"Nemamo kompletan plan za upotrebu tokena još uvek, u kojoj oblasti i kada. Utvrdili smo koje su oblasti najefikasnije i sada pravimo plan iz trke u trku kada ćemo i koliko tokena upotrebiti".

"Naša najslabija tačka je snaga motora, treba nam više snage, tako da je jedna oblast u kojoj ćemo upotrebiti tokene motor sa unutrašnjim sagorevanjem, zatim MGU-K, MGU-H, jer je energija takođe veoma bitna. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem i sistem za povraćaj energije su prioritet".

"Možda će doći do promena koncepta nekih delova, komore za sagorevanje ili turbo punjača".

"Mišljenja sam da trebamo da promenimo koncept sagorevanja, jer verovatno i drugi proizvođači razmišljaju o boljim karakteristikama sagorevanja. Na tom polju se rade svakodnevna ispitivanja kako bi se dobila veća snaga i to je možda ključni sektor u kome treba da iskoristimo tokene", rekao je Arai.