Fors odlazi iz Španije bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2015.


Fors odlazi iz Španije bez bodova

©ForceIndiaF1

Nakon podbačaja na kvalifikacijama koji je izgledao prilično neočekivano, vozači Fors Indije imali su znatno bolje performanse u trci ali su ipak ostali van zone bodova.

"Uzimajući u obzir kvalifikacije, verovatno smo izvukli maksimum iz današnje trke. Možda bi taktika od tri servisa bila malo bolja, ali ne bi napravila preveliku razliku generalno. Moj poslednji stint bio je na limitu, skoro 30 krugova na srednje tvrdim gumama, ali sam ih dobro trošio i bio sam u mogućnosti da se odbranim od Eriksona koji me je pritiskao. Još jednom smo dokazali da našem bolidu više odgovora trka od kvalifikacija, pa ako uspemo da poboljšamo kvalifikacioni tempo možemo da se borimo za bodove u narednih nekoliko trka", rekao je Serhio Perez, koji je završio na poziciji 13.

"Znali smo da će biti teško osvojiti bodove, posebno na stazi gde je preticanje veoma teško. Stalno sam bio zaglavljen iza ostalih bolida, čak i sa boljim tempom gubite performanse kada vozite iza rivala. Moja trka sa tri servisa imala je agresivan pristup ali nismo imali dobru poziciju da izvučemo korist iz toga. Možda bi stvari bolje funkcionisale za nas da smo imali više "čistog" vazduha ali su bodovi bili predaleko. Nadam se da ćemo biti konkurentniji u Monaku. Često je to neobična trka, a imaćemo i smeše guma koje nam više odgovaraju", rekao je Niko Hilkenbrg koji je završio trku u Španiji na poziciji 15.