Dobra strategija pomogla Botasu da dođe do četvrtog mesta


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.05.2015.


Dobra strategija pomogla Botasu da dođe do četvrtog mesta

©WilliamsF1

Ključna odluka u Finčevoj trci je duga deonica na opcionim gumama, što je dozvolilo timu da strategiju sa 3 zaustavljanja u hodu promeni na onu sa 2. Ovim je uspeo da zadrži Kimija iza sebe i time osvoji bitne bodove za tim.

"Lep je osećaj razdvojiti Ferarije drugu trku za redom a isto tako osvojiti lepe bodove za tim. Životni vek pneumatika je bio mnogo bolji nego što smo očekivali i kao rezultat toga smo išli na dva zaustavljanja. Ovo je bila odlična strategija jer je dozvolila da zadržimo Kimija iza", rekao je Botas.

"Dobra stvar je takođe i da smo mnogo bliže vodećima nego na bilo kojoj ranijoj trci. To mi uliva puno nade jer smo pokazali da unapređenja koja smo doneli poboljšavaju performanse. Treba da budemo zahvalni celom timu, kako momcima ovde tako i onima u Gruvu, što su nam omogućili sjajan auto za trku."

Masa je imao, po običaju, odličan start i vozio je stabilnu trku bez problema i doneo novih 8 bodova timu, a 20 ukupno sa timskim kolegom. Masa je generalno zadovoljan jer ne zaostaju mnogo za Ferarijem, ali su dosta ispred Red Bula, što je posebno važno za konstruktorski šampionat.

"Na startu sam uspeo da obiđem nekoliko vozila i onda sam se dugo borio sa Kimijem, što je bilo loše za moje pneumatike. Zbog veće degradacije, strategija sa 3 stajanja je bila bolja opcija za mene, ali je to značilo da ću dosta i zaostajati za vodećima. Jedan auto nam je završio ispred Ferarija, što samo pokazuje da smo kompetentni. Radujem se Monaku i jedva ga čekamo, jer će to biti skroz drugačiji test za naš auto", rekao je Masa.