Solidne performanse vozača Zaubera


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2015.


Solidne performanse vozača Zaubera

©SauberF1

Završetkom na pozicijama 12 (Nasr) i 14 (Erikson), vozači Zaubera izvukli su, reklo bi se maksimum iz trenutnih performansi.

Na prvoj trci u Evropi dosta su se promenili odnosi snaga, a Zauber je uz Fors Indiju napravio najmanji pomak. Ograničene finansije svakako usporavju razvoj, pa je lošiji kvalifikacioni rezultat svakako posledica lošijih performansi ili bolje reći većeg nepretka konkurenata. Ipak, vozači su u trci pokazali dobru vožnju i bolji tempo ali je trud ostao nenagrđen. Zauber će odmah po završetku Velike nagrade u utorak i sredu raditi na poboljšanju performaci bolida C34.

"Generalno, pozicija 14 nije zadovoljavajuća ali mislim da smo izvukli maksimum iz bolida ovog vikenda. Imao sam solidan start ali sam se potom zaglavio u gužvi. Štetu je naneo i spor prvi servis. Nadam se da ćemo otkloniti sve probleme do sledeće trke. Sada se fokusiramo na test kako bi unapredili bolid za nekoliko narednih trka", rekao je Markus Erikson.

"Trka je bila teška. Gubili smo vreme na srednje tvrdim, a i na tvrdim gumama u poređenju sa našim glavnim konkurentima. Nedostaje nam sile prijanjanja što nam je dodatno kompromitovalo trku. Strategija od dva servisa bila je dobar izbor. Izvukao sam maksimum iz bolida i više od 12-og mesta nije bilo moguće danas", izjavio je Felip Nasr.