Lotus - Sreća u nesreći


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2015.


Lotus - Sreća u nesreći

©LotusF1

Nešto se čudno dešava sa Pastorom Maldonadom. Da li zbog 13-ice na njegovom hibridu E-23 ili je nešto drugo u pitanju, to samo on zna. Ono što mi gledaoci vidimo je da jedan odličan vozač, vozač koji je sa slabašnim Vilijamsom pobedio na barseloninom autodromu, već duže vreme ne može da završi trku.

Trend njegovih pehova se i danas nastavio kada je u 12-om krugu trke imao kontakt sa kolegom iz ekipe. Plolomljen nosač zadnjeg stabilizatora Pastora je, barem je tako izgledalo, dodatno motivsao.

Leteo je pistom, postavljao je najbolja lična vremena iz kruga u krug i krčio sebi put kroz gužvu na stazi. Ipak u 45-om krugu trke njegovi inžinjeri odlučuju da je ipak bolje da ga parkiraju u garažu, verovatno plašeći se da bi nešto ozbiljnije moglo dogoditi.

Sa druge strane Grožan je posle pomenutog kontakta ostaje u grupi vozača koji se bore za bodove. U 40-om krugu pri ulasku pit lejn Grožanove kočnice otkazuju i tom prilikom udara u mehaničara na prednjoj dizalici i baca ga 2 metra unazad. Srecom mehničar je rane zalecio ledom.

I pored velikog problema sa menjacem, četvrta brzina nije smela biti eksplatisana do maksimuma da menjač ne bi eksplodirao, Francuz je dovezao svoj bolid do karirane zastave i na kraju uzeo još 4 važna boda za tim.

Tekst: Miloš Nikolić