Rikardo: Sedmo mesto potvrđuje poziciju Red Bula


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2015.


Rikardo: Sedmo mesto potvrđuje poziciju Red Bula

©RedBullF1

Rikardo je startovao trku sa desetog mesta, a pošto se izborio za sedmu poziciju vozio je prilično mirnu trku u preostalom delu Velike nagrade Španije.

"Trka je definitivno bila bolja. Iskreno, znam da smo juče potcenili ono što možemo da uradimo kao tim ali danas smo dobili ono što treba da dobijemo."

"Opet, to je samo sedmo mesto ali je i potvrda gde smo trenutno u šampionatu. Imamo još posla ali mislim da su pojedini delovi trke bili obećavajući po pitanju tempa. Bilo je prilično zabavno u prvih nekloliko krugova, bilo je dosta borbe, dok su druga dva stinta bili prilično mirniji", rekao je Rikardo.

Danil Kvjat je završio na desetom mestu, au poslednjem krugu izgubio je poziciju od domaćeg Karlosa Sajnca iz Toro Rosa. Kao glavni razlog lošeg rezultata navodi loš start, zbog kog je morao da se bori za pozicije što ga je koštalo dosta vremena.

"Nisam imao dobar tempo danas. Imao sam loš start, izgubio nekoliko pozicija, što je kompromitovalo moju trku. Ako na ovoj stazi izgubite pozicije na startu "igra je gotova", teško je prići blizu da se izvrši napad i preticanje", rekao je Kvajt.