Rozberg najbrži na 1. treningu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.05.2015.


Rozberg najbrži na 1. treningu

©MercedesAMGF1

Prva dva mesta pripala su vozačima Mercedesa koje prati dvo Fetel-Raikonen u dosta izmenjenom Ferariju. Ekipa je za Španiju pripremila novi pod, difuzore, prednja i zadnja zakrilca i za sada se čini da je paket profunkcionisao.

Na petom mestu je Španac Karlos Sajnc iz Toro Rosa, praćen klupskim kolegom Ferštapenom. Iza njih se našao Kvjat u Red Bulu, dok je na poziciji 8 Felipa Masa iz Vilijamsa.

Deveto vreme postavio je Rikardo u drugom Red Bulu. Australijanac je imao dosta problema sa bolidom i vozio je samo u završnoj fazi sesije.

Prvih deset zatvara Felipe Nasr iz Zaubera.

Na poziciji 11 je Hilkenberg iz Fors Indije, a iza njega je rezervista Zaubera Rafele Marćelo. Iza njega su rezervista Lotusa, Džolion Palmer i razvojni vozač Vilijamsa, Suzi Volf.

Fernando Alonso je na poziciji 15. Meklaren je od Španiji u izmenjenoj kolor šemi, a pored novih boja tim je doneo novozadnje vešanje i aero komponente. Iza Alonsoa je Baton u drugom Meklarenu, a za njim slede Perez u drugoj Fors Indiji i Maldonado u drugom Lotusu.

I Manor je doneo mala poboljšanja aero paketa u Španiju ali Stivens iMeri nisu napravili veliki pomak i zaostaju za vremenom Rozberga preko 5 sekundi.