Manor planira lansiranje novog bolida nakon letnje pauze


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.04.2015.


Manor planira lansiranje novog bolida nakon letnje pauze

©ManorF1

Najmanji tim sa začelja grida trenutno koristi modifikovanu verziju prošlogodišnjeg bolida u kome je i prošlogodišnji Fererijev agregat. Stivens i Meri nakon početne konsolidacija sada lagano izlaze na kraj sa pravilom 107% ali je zaostatak po krugu u proseku oko 5 sekundi.

Marusija je započela rad na novom bolidu ali je rad zaustavljen nakon uvođenja prinudne uprave. Nakon izlaska iz administracije rad je nastavljen ali je naprvljena pauza od pola godine, pa je tim pribegao potrebnim modifikacijama prošlogodišnjeg bolida, prilagodio ga ovogodišnjim pravilima i započeo sezonu.

Naš plan je uvek bio avgust. Nakon dolaska u Australiju i konsolidacije, postavili smo agresivne ciljeve i dosta stvari odradili. Nakon četiri uvodne trke, analiziramo situaciju i pravimo plan kako bi se uklopili u zacrtani vremenski rok", rekao je Džon But, šef Manora.

Tim je "preživeo" tokom zime zahvaljujući investiciji kompanije "Ovo enerdži", vlasnika Stivena Ficpatirka, ali u prve četiri trke zapažen je samo natpis italijanskog proizvođača kombinezona i unifformi Erea, sa kojim je tim potpisao partnerski ugovor. Ipak, rukovodstvo je ubeđeno da je tim po trenutnom finansijskom modelu i investivijama siguran u narednih nekoliko godina.

"Postoje izazove to je sigurno ali mi imamo dobar plan za i sigurne investitore sa kojima smo sigurni u nekoliko narednih godina", dodao je But.

Na nedavno održanoj trci u Bahreinu, Vilnev se pridružio Ekstonovim kritikama  Manora. Upitan da li je opstanak tima bitan i kako gleda na celu stvar, bivši F1 šampion je izjavio: "Ne naravno. Tim nije vredan Formule 1. Bolje im je da su u GP2 ili Rno 3,5l, tamo bi možda i bili uspešni. Ovo je skup sport i morate biti konkurentni".

I uz najavljeno smanjivanje troškova Vilnev neveruje da će se sitacija za Manor radikalno popraviti.