Smedli:"Vilijams mora podići tempo razvoja"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.04.2015.


Smedli:"Vilijams mora podići tempo razvoja"

©WilliamsF1

Vilijams je bio druga ekipa po performansama tokom prošle sezone ali je ove godine od samog početka jasno da je to Ferari.

Tim iz Grouva ima problema sa pregravanjem guma, ali je napredak napravljen od trke u Kini do trke u Bahreinu. To je omogućilo Valteriju Botasu da sa strategijom guma - meke, meke, tvrde - zadrži Fetela nakon što se vozač Feraija vratio iza njega po odrađenom neplaniranom servisu. Finac je tako zauzeo četvrtu poziciju na kraju trke.

"Moramo čitav paket da razvijamo brže, sa većim učinkom ako želimo da pristignemo rivale. Takođe, moramo imati u vidu da je jedna tehnički moćna ekipa (Red Bul) iza nas i da će se uskoro pregrupisati. Oni će biti dosta jači nego što su sada, zato moramo da gledamo i iza leđa. Borimo se protiv velikih timova, Ferari je ispred, Red Bul iza nas", izjavio je Rob Smedli, rukovodioc Vilijamsa, zadužen za performanse.

Upitan da li Vilijams treba da se fokusira na trenutni paket bolida FW37 ili da razvija poboljšanja, Smedli je odgovorio: "Moramo da radimo obe stvari. Dobro smo optimizovali trenutni paket. Dolazi još poboljšanja ali samo deo u odnosu na ono što imamo".