U Renou uvereni da će rešiti probleme


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.04.2015.


U Renou uvereni da će rešiti probleme

©RenaultSportF1

Težak start sezone za Reno i njegove partnere. Pogonske jedinice sa manjkom snage i pouzdanosti pogodile su Red Bul i Toro Roso. U Bahreinu je došlo do novih problema, Rikardo je spektakularno prošao kroz cilj, dok se iza njega viorio oblak belog dima. Bio je to za njega treći od četiri dozvoljena agregata u sezoni, a po rečima Kristijana Hornera iz Red Bula taj motor imaće i dalje upotrebnu vrednost -"biće to dobro postolje za sto". Maks Ferštapen je odustao zbog problema sa elektonikom što je treće odustajanje za mladog vozača Toro Rosa na četiri trke.

U Renou su svesni trenutne pozicije i nadaju se rešenju dobrog dela problema do trke u Španiji.

"Nije bio vikend za pamćenje ali uradili smo što smo morali. Došli smo u Bahrein sa rizikom iz prošle trke i obzirom na startne pozicije, šesto i deveto mesto najbolje je što smo mogli da uradimo sa Red Bulom. Toro Roso nije iskoristio potencijal, duplo odustajanjeje razočaravajući rezultat nakon jakih performansi u prve dve trke".

"Još jedan proiblem sa agregatom je nešto što nismo želeli da vidimo, pozitivno je to što se desilo na kraju trke i nije uticalo na Danijelov (Rikardo) rezultat.

Reno je za Bahrein mogao da odradi samo osnovne prepravke i dorade ali za Španiju sprema ozbiljne promene.

"Pouzdanost je Ahilova peta u poslednje dve trke, ali veći vremenski period do Velike nagrade Španije daje nam mogućnost da uvedemo nove komponente koje imamo u planu i počnemo da pravimo korake u performansamo koje smo želeli da pravimo", rekao je Abitebul.