Motori od 1000KS sve izvesniji od 2017. godine


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.04.2015.


Motori od 1000KS sve izvesniji od 2017. godine

©MercedesAMGF1

U proteklih nekoliko meseci bilo je odsta polemike oko budućnosti F1 agregata. Mercedes se protivio povratku na V8 motore, dok je rukovodstvo Formule 1 predvođeno Eklstonom isistiralo na promenama koje bi dovele do povećanja snage i zvuka uz pad cene. Čini se da je na poslednjem sastanku nađeno kompromisno rešenje. Eklston pristaje da u opticaju ostane V6 agregat koji bi isporučivao 1000KS i imao cenu koju bi timovi mogli da priušte (trenutna cena agregata Mercedesa na godišnjem nivou je oko 25 miliona evra, dok se za pređašnji V8 izdvajalo oko 8 miliona).

"Moramo napraviti bolid teži za vožnju. Da bi se to dogodilo moramo osigurati dve stvari -  da onaj ko dostavlja agregate, dostavlja istovetne specifikacije svim kupcima, naročito ako i sam učestvuje (Mercedes, Ferari). Ako će to biti aktuelni motori, ojačani do 1000KS u redu je, ali i cena mora biti pristiupačnija", izjavio je Eklston.

Šef Mercedesa Toto Volf izjavio se da će aktuelni agregati proizvoditi 950KS sa normalnim razvojem do 2017. godine, a da bi se dostiglo 1000KS potrebno je promeniti ograničenje protoka goriva. Motori su trenutno ograničeni sa 100kg goriva po trci i protokom goriva od 100kg po času, pa Volf upozorava da bi povećanje protoka rezultovalo povećanjem troškova koji bi usledili zbog redizajna.

"Do 2017-e agregati će imati preko 900KS. Da li je velika razlika između 950KS i 1000KS?"

"Postoje laka rešenja za povećanje snage, povećanjem protoka goriva. Ako želite da povećate protok za 10kg po času ili 20kg po času, imaćete preko 1000KS ali moraćete da redizajnirate ključne komponente agregata kako bi bile pouzdane, a to povlači dodatne troškove".

"Svima nam je jsano da trebamo spektakularnu Formulu 1, ne samo na polju razvoja šasije, već i na polju agregata i trenutno razgovaramo kako da to postignemo. Mislim da je svim proizvođačima jasno da trenutna arhitektura sa hibridnim komponentama treba da ostane kao osnova. To je put kojim trebamo da idemo i to je trenutni status među proizvođačima - Ferari, Reno, Honda i Mercedes".

"Imali smo veoma bitan sastanak u Bahreinu u vezi snažnijih agregata od 1000KS. Sastanci se vode u nekoliko grupa u kojima se diskutuje o pravilima, motorima i šasiji za 2017. godinu. Čarli Vajting i Berni Eklston su izneli nekoliko koncepata, sve sa namerom da napravimo novu spektakularnu Formulu 1 od 2017-e", rekao je Volf.